Journal
activiteiten February 15th, 2013

Klein kleiner klik: kinderworkshop met Abubakr Akkari

Ik zie, ik zie… “een punt van een lievdesding…”

Nieuwsgierige kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen elke zondagmiddag terecht in het Stedelijk. Hier volgen ze een unieke workshop bij een kunstenaar of ontwerper en krijgen ze tips uit eerste hand. Afgelopen zondag – 10 februari – deden 15 kinderen mee aan de workshop Klein kleiner klik met fotograaf en dichter Abubakr Akkari. Hij is net 17 jaar geworden, en maakt heel bijzonder werk. Abubakr houdt vooral van kleine dingen op grote foto’s.

 

Ik zie iets… “het is schuin” en “zo grijs als karton..”

In groepjes speurden Abubakr en de kinderen door het museum, op zoek naar kleine plekjes en details om hier vervolgens bijna onherkenbare detailfoto’s van te maken. Daarna kreeg een ander groepje deze foto en probeerde hiermee hun kunstwerk te vinden.

 

“…zo scheef als een golf…”

Abubakr zoekt vaak de verbinding tussen fotografie en poëzie. Ook dit aspect van zijn werk deelde hij met de kinderen. Daarom vroeg hij ze als extra aanwijzing een gedicht te schrijven over hun kunstwerk. Sarah (6 jaar) deed dit bijvoorbeeld met de woorden: ‘Zo scheef als golf. Zo grijs als karton. Zo mooi als eiland.’

 

“…een lievdesding dat zich ook in jou lichaam bevind..”

De foto’s en gedichten werden uitgewisseld en een nieuwe zoektocht ging van start: welk kunstwerk had het andere groepje gefotografeerd? Met de poëtische aanwijzingen (‘Dit is een punt van een lievdes ding, maar het is niet blauw of geel nee nee maar wel rood!’) en detailfoto’s in de hand lukte het uiteindelijk alle groepjes de kunstwerken te vinden. Met een nieuwe foto van het gehele kunstwerk als trofee, kwamen de kinderen trots weer bij elkaar.

 

Onder ‘Comet’ Sea 3° – 60° (1973) van Jan Dibbets

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.